Zonnepanelen plaatsen in Maaseik


Deze installatie plaatste wij in Maaseik! 23 full black zonnepanelen in combinatie met een SolarEdge systeem. Hierdoor werkt elk paneel individueel van elkaar en zijn de zonnepanelen parallel geschakeld. 

Het voordeel van een parallel schakeling t.o.v. serie geschakelde installaties is dat deze niet volgens het 'kerstverlichting principe' werken. 

Ken je de kerstverlichting van vroeger nog? Als er één lampje uitviel, dan werkte direct de complete kerstverlichting niet meer. Dat wil je natuurlijk voorkomen bij je zonnepanelen. Bij in serie geschakelde zonnepanelen geldt namelijk hetzelfde. Als één zonnepaneel in de schaduw ligt, minder presteert, stuk gaat etc. dan presteert het hele systeem zo slecht als de zwakste schakel. Schaduw kan ontstaan door een schoorsteen, pijpje voor ontluchting of dakdoorvoer, gebouw, een boom of andere oriëntaties van je daken.  

IMG_3069.JPGIMG_3070.JPGIMG_3071.JPG

Zijn zonnepanelen nog steeds een duurzame en kostenefficiënte keuze?

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een manier om op een duurzame manier energie op te wekken. Maar met de constante evolutie van de energiemarkt en de technologie, is het nog steeds interessant om zonnepanelen te plaatsen? In dit blogbericht bespreken we de voordelen van het plaatsen van een zonnepanelen installatie, het gebruik van een SolarEdge systeem en hoe dit kan bijdragen aan het verlagen van uw maandelijkse kosten.

Duurzaamheid en zelfvoorzienendheid

Een van de grootste voordelen van het plaatsen van zonnepanelen in Maaseik is de duurzaamheid en het opwekken van uw eigen energie. Zonnepanelen zijn een vorm van hernieuwbare energie die het milieu niet vervuilen en geen broeikasgassen uitstoten. Door uw eigen energie op te wekken met zonnepanelen, draagt u bij aan een duurzamere wereld en vermindert u uw ecologische voetafdruk. Bovendien maakt het opwekken van uw eigen energie u minder afhankelijk van traditionele energiebronnen en de daarbij behorende prijsstijgingen.


Financiële voordelen

Maar naast de milieuvoordelen, kunnen zonnepanelen ook een financieel voordeel bieden. Met zonnepanelen kunt u namelijk uw maandelijkse kosten verlagen door minder afhankelijk te zijn van de energieleverancier. Door uw eigen energie op te wekken, kunt u besparen op uw energierekening en mogelijk zelfs geld terug verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het net. Dit is interessant omdat de energieprijzen hoog zijn.

SolarEdge systeem en full black zonnepanelen

Om het meeste uit uw zonnepanelen installatie te halen, kan het gebruik van een SolarEdge systeem en full black zonnepanelen een slimme keuze zijn. Het SolarEdge systeem optimaliseert de energieopbrengst van elk individueel paneel, wat leidt tot een hogere totale opbrengst. De full black zonnepanelen hebben een esthetische uitstraling die goed past bij de meeste woningen en kunnen de waarde van uw huis verhogen.

Neem contact met ons op voor een advies op maat! Als u overweegt om zonnepanelen te plaatsen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor een advies op maat. Onze experts kunnen u helpen bij het bepalen van het aantal benodigde zonnepanelen, het ontwerp van het systeem en het berekenen van de potentiële besparingen. Bij ons kunt u ook terecht voor het installeren en onderhouden van uw zonnepanelen systeem!


Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Contacteer ons

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij je helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons