Het nieuwe normaal? Elektrisch rijden.


De laatste jaren is heel de wereld intensief bezig met het vergroenen van het land, zo wordt er meer aandacht geschonken aan elektrisch rijden. Volgens het klimaatakkoord dat men bereikt heeft, moet elke nieuw aangekochte auto in België, vanaf 2029, elektrisch zijn. Daarom is het interessant om te investeren in laadoplossingen. Op deze manier kan je de batterij in je auto op een snelle manier opladen. Op dit moment zijn in er in Vlaanderen meer dan 4000 publieke laadpalen. Via een laadpas kan je op deze laadpunten je elektrische auto opladen. 

Laadpalen ook interessant voor bedrijven? 

Het installeren van laadpalen via je bedrijf is zeker aan te raden. Niet alleen doordat de overheid beslist heeft dat, vanaf 2029, elke nieuw aangekochte auto elektrisch moet zijn. Voor zelfstandige is dit zelfs vanaf 2024, zeker om je fiscaal voordeel te behouden. Maar ook heeft de overheid het 'Clean Power for Transport 2030' opgestart. Dit zorgt ervoor dat tegen 2030 er zeker één openbare laadpaal is per 10 elektrische auto's. Hierdoor krijgt je bedrijf, als je bijdraagt aan de versnelde plaatsing van laadstations, fiscale stimuleringsmaatregelen. In feite zijn er meerdere voordelen aan deze slimme investering. We sommen ze kort voor u op: 

  • Extra service voor je cliënteel en personeel 

Zo kan je personeel tijdens de werkuren hun auto opladen en je cliënteel wanneer ze een meeting hebben bij je bedrijf. 

  • Je bedrijf op map zetten

Er zijn al meerdere websites of apps waar je je bedrijf kan registreren indien je een laadpaal ter beschikking  hebt. Zo kunnen andere mensen zien waar overal een laadpaal ter beschikking is en komt jouw bedrijf in de aandacht van potentiële nieuwe klanten. Het opladen van een auto neemt wat tijd in beslag, waardoor ze je bedrijf kunnen leren kennen. 

  • Fiscale voordelen

In België krijgt elk bedrijf een extra fiscaal voordeel als hij/zij een (semi-)publieke laadpaal installeert voor 31 december 2023. Zo krijg je maar liefst 200% fiscaal aftrekbaarheid! Dus twijfel zeker niet om voor die periode laadstations te plaatsen! Na deze periode zal de fiscale aftrekbaarheid zakken tot respectievelijk 150%.

  • Inzicht in Data 

Je bedrijf krijgt toegang tot de data uit de laadpalen. Zo kun je zien wat het energieverbruik en de CO2-uitstoot bedragen. Dit bespaart je dan weer veel tijd bij het indienen van de belastinggegevens. 

  • Ontwikkel een groen imago 

Zorg ervoor dat je nu al klaar bent voor de groene golf aan veranderingen. 2029 Lijkt dan nog ver weg, maar het is sneller daar dan je denkt. Je ziet nu al aanzienlijk meer elektrische auto's op de weg. Door nu al te investeren in laadpalen zal je een groen imago uitstralen naar de buitenwereld. 

  • Verkorte terugverdientijd 

Zo kan je (semi-)publieke laadpalen installeren en beschikbaar stellen voor derden of buurtbewoners. Zij kunnen dan tegen een betaling je laadpalen gebruiken. Zo zal je de kost van je installatie sneller terug verdienen. 

GM-Projects heeft meerdere oplossingen op maat van jouw bedrijf in verband met laadpalen. Indien je interesse hebt kan u ons altijd contacteren. Dan zullen wij een offerte op maat van uw wensen maken. 

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Contacteer ons

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij je helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons